Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Betiltották a transzfób reklámot Madridban

Betiltották a transzfób reklámot Madridban

Egy keresztény csoport buszok oldalán helyezte el a transzfób hirdetését, amelyet hamar betiltottak.

A Hazte Oir katolikus csoport buszokon hirdette: „A fiúknak péniszük van. A lányoknak vaginájuk. Ha férfinak születtél, férfi vagy. Ha nőnek, maradj is az." A madridi betiltás ellenére a szervezet országszerte tervezi hasonló hirdetések elhelyezését a buszokon.

A hirdetések, amelyeket néhány napja lehetett észrevenni a Madrid utcáin közlekedő buszokon, a transz emberekek jogaiért küzdő szervezetek körében nagy felháborodást váltottak ki.

A spanyol munkáspárt szóvivője, Angeles Alvarez a Hazte Oir országos terveit a gyűlölet kampányának nevezte, és a párt madridi tagjai közül is sértőnek nevezték a hirdetéseket. Manuela Carmena polgármestert arra kérték, tartsa meg a város kirekesztéstől, erőszaktól mentes jellegét, és tartsa tiszteletben a kisebbségeket.

Bár a jogvédő szervezetek a hirdetés tartalma miatt háborodtak fel, a buszt nem csak emiatt kellett kivonni a forgalomból. Az egész oldalt beterítő hirdetés megszegte a város járműhirdetéseire vonatkozó szabályait. A madridi biztonsági tanács elnöke kedden elmondta, leterelték a város útjairól a „szégyen buszait”. A Hazte Oir elnöke a szólásszabadságra hivatkozva ellenezte a hirdetések eltüntetését. Szerinte a reklám egy „olyan biológiai tényt állít, amelyet az iskolákban is tanítanak”.

Barcelona polgármestere már elébe ment a buszok megjelenésének: „Barcelonában nincs helyük ilyen reklámoknak. Azt szeretném, ha az itteni gyerekek gyűlölet nélkül nőhetnének fel” – mondta Ada Colau. Figyelmeztette a keresztény szervezetet, hogy ha mégis a városban terjeszkednének, 3000 eurós büntetésre számíthatnak.

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog