Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Az orosz transznemű emberek 50%-át elutasítják álláskereséskor

Az orosz transznemű emberek 50%-át elutasítják álláskereséskor

Az orosz transznemű álláskeresők 50%-át a nemi identitásuk miatt utasítják el.

Egy, az orosz Pravo Trans csoport által végzett felmérés felmérés szerint a munkaadók attól tartanak, hogy egy transznemű személy alkalmazása nehézségeket jelentene nekik az állami ellenőrzések során.

"Több munkáltató fejezte ki abbéli aggodalmát, hogy az ellenőrzések során problémákba ütközhetnek az olyan dolgozókkal, akiknek a megjelenése nem egyezik meg az útlevelükben szereplő adataikkal."

A kutatás azt is megállapította, hogy a transz válaszadók 62%-a meg sem próbált munkát keresni, 41% igyekezett elkerülni az állami egészségügyet és 34% hagyta félbe tanulmányait a diszkriminációtól való félelme miatt.

Vitalij (22), a felmérés egyik résztvevője elmondta: “Mielőtt megkaptam volna az új személyimet, nem utaztam sehova, ha ez megoldható volt. Nem mentem a nagyobb múzeumokba, ahol az útlevelemmel kellett volna az orosz állampolgárságomat bizonyítani. Amikor egyedül voltam, nem vettem cigarettát vagy alkoholt.”

Oroszországban évekbe telik a nem jogi elismerése ugyanis pszichiátriai szakvélemény és orvosi vizsgálat is szükséges hozzá. Aki új iratokért jelentkezik, igazolnia kell, hogy hormonkezelés alatt állt - mindezt még az előtt, hogy megkapná az új igazolványokat.

A hosszadalmas eljárás félelmet és bizonytalanságot kelt mindazokban, akiknek a nemváltoztatás a célja.

Alexander (36) elmondta: “Egyszer megnyertem egy irodalmi alkotó pályázatot és nem tudtam átvenni a díjat, mert a szervezők ragaszkodtak ahhoz, hogy megmutassam az útlevelem. Nem tettem, inkább odébbálltam.”

A kutatás felidézi, hogy a nem jogi elismeréséhez drága kezelésekre van szükség - ez azonban egy ördögi kör, hiszen a nehezen megszerezhető személyi iratok nélkül az érintettek alig találnak munkát.

“A transz közösség tagjai nem engedhetik meg maguknak az orvosi vizsgálatokat, a terápiát és a nem jogi elismerését, miközben a megjelenésükkel és identitásukkal megegyező személyi és egyéb igazolványok hiányában nem tudnak tartósan munkát vállalni.”

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Novák Angéla 1%

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!