Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Az egyetemek ingyen tamponokat helyeznek ki a férfi mosdókba

Az egyetemek ingyen tamponokat helyeznek ki a férfi mosdókba

Néhány egyesült államokbeli egyetem elkezdett ingyen tamponokat kihelyezni a férfi mosdókba, hogy gondoljanak az éppen havi periódusukon lévő transz férfiakra.

A Wisconsin-Madison Egyetem nagy visszhangot keltett a médiában, miután bejelentette, hogy ingyenes menstruációs higiéniai eszközökkel szereli fel az egyetem mosdóit.

A terv részeként a tamponok és betétek egyaránt elérhetőek lesznek női és férfi mosdókban is, az éppen menstruáló transz férfiak érdekében.

Steve Wagner szóvivő a következő nyilatkozatot tette a The College Fix képviselőinek: „A menstruációs higiéniai eszközök bekerülnek a Red Gym összes mosdójába, hogy minden érintett hallgató számára elérhetőek legyenek.”

Katrina Morrison, aki a javaslatot felvetette, hozzáadta: „Egyértelműen hiányosság és felesleges teher bárkinek, hogy menstruációs higiéniai eszközöket kelljen máshol vásárolnia.”

„Az, hogy ezek ingyenesen elérhetőek és hozzáférhetőek lesznek az egyetem területén, egy határozottan szükséges lépés.”

Noha a felvetett tervezetet széleskörű megvetés és kigúnyolás érte a média részéről, az egyetem koránt sincs egyedül az elhatározásával, hogy tamponokat helyezzen a férfi mosdókba.

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Novák Angéla 1%

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!