Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|A madridi transzfób buszokat megelőző transz kampány

A madridi transzfób buszokat megelőző transz kampány

Mint már korábban hírt adtunk róla egy keresztény csoport buszok oldalán helyezte el a transzfób hirdetését, amelyet hamar betiltottak.

A Hazte Oir katolikus csoport buszokon hirdette: „A fiúknak péniszük van. A lányoknak vaginájuk. Ha férfinak születtél, férfi vagy. Ha nőnek, maradj is az." A madridi betiltás ellenére a szervezet országszerte tervezi hasonló hirdetések elhelyezését a buszokon.

A katolikus transzfób kampány válasz volt még januárban a Chrysallis Euskal Herria nevű transz szervezet jóvoltából Baszkföld és Navarra tartomány nagyobb városainak buszmegállóiba és metrómegállóiba kikerülő plakátokra. A kép négy, egymás kezét fogó kisgyermeket ábrázol, különböző nemi szervekkel. A képen az a felirat olvasható: "Vannak lányok fütyivel és fiúk puncival. Ez ilyen egyszerű."

Beatriz Sever, a szervezet sajtóreferense a kampányról úgy nyilatkozott, az volt a céljuk, hogy emeljék a társadalmi tudatosság szintjét a transz gyerekekkel kapcsolatban, és hogy ezek a gyermekek képviselve érezzék magukat. Az El Pais-nak adott interjúban hozzátette, a társadalomban egyelőre nincs meg a képesség, hogy normális módon közelítsék meg a transznemű gyerekek kérdését.
"Minél többet beszélünk erről, annál könnyebb lesz egyes szülőknek felismerni, mi történik a saját gyermekükkel. Sokan letagadják gyermekük valódi nemi identitását, pusztán tudatlanságból."

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog