Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|A legtöbb egészségügyi dolgozó nem tudja, hogy hogyan álljon hozzá a transznemű páciensekhez

A legtöbb egészségügyi dolgozó nem tudja, hogy hogyan álljon hozzá a transznemű páciensekhez

Készült egy beszámoló, mely szerint az Egyesült Királyságban az egészségügyi ellátás hiányokkal küszködik a transznemű páciensek ellátásával kapcsolatban.

Ez annak köszönhető, hogy az ápolókat egyáltalán nem készítik fel a velük való foglalkozásra.

A hír a Királyi Ápolóképző Főiskolától származik, miután több terhelő vád érte a Nemzeti Egészségügynek azon részét, mely a transznemű emberekkel foglalkozik.

A főiskola készített egy felmérést, melyben több mint 1200 egészségügyi dolgozó szerepelt, illetve vett részt. A vizsgálatból az derült ki, hogy az ápolókat nem készítik fel arra, hogy hogyan kell bánni az egyre növekvő számú, transznemű páciensekkel.

78%-uk egyáltalán nem kapott felkészítést és csak 13%-uk nyilatkozta azt, hogy megfelelően tudnának foglalkozni transznemű páciensekkel.

A statisztika szerint, ötből négy ápoló egyáltalán nem kapott semmilyen oktatást az említett területtel kapcsolatban. Mindössze 1%-uknak tettek valamennyi említést a témáról képzésük során.

„Úgy tűnik, hogy a képzés, melyet ezzel a területtel kapcsolatban kapunk, nem egyenesen arányos az igényekkel” nyilatkozta egy ápoló.

„Úgy gondolom, hogy az a támogatás, amit nyújtani tudunk, egyáltalán nem elegendő. Ez a hiányosság további aggodalomra ad okot a transznemű közösségen belül”.

A felmérés arra a problémára is rámutat, hogy az egészségügyi személyzetnek csupán a 14%-a van felkészülve megfelelően transznemű és nem-bináris gyermekek ellátására.

A Királyi Ápolóképző Főiskola felszólította a kormányt, hogy biztosítsák a transznemű emberek igényeiről szóló oktatást az egészségügyi iskolákban és intézményekben.

Wendy Irwin, a főiskola Diverzitás és Egyenlőség Koordinátora a következőket nyilatkozta: „Az elmúlt néhány évben nyilvánvalóbbá vált a nemek közötti átjárhatóság, mint korábban. Ezzel egy időben, egyre többen kerestek fel minket, felnőttek és gyermekek egyaránt”.

„Ahhoz, hogy legyőzzük a stigmatizálást, fejlesztenünk kell a kompetenciánkat és arra kell törekednünk, hogy az emberek bizalommal forduljanak felénk. Ehhez azonban szükséges az, hogy fejlődjünk. Ugyanis, ez a felmérés azt mutatja, hogy nem vagyunk kellőképpen felkészülve arra, hogy megfelelő ellátást biztosítsunk a transznemű emberek számára”.

Az ápolóképző a közelmúltban kibocsátott egy útmutatót klinikai orvosok számára, mely leírást ad arról, hogy hogyan foglalkozzanak megfelelően transznemű páciensekkel.

A leírásban ez olvasható: „A Királyi Ápolóképző Főiskola felfigyelt a problémára, miszerint a transznemű emberek folyamatosan ki vannak téve az előítéleteknek és a diszkriminációnak. Ez az oktató jellegű könyv arra szolgál, hogy segítsen az egészségügyi dolgozóknak eligazodni abban, hogy hogyan válaszoljanak azoknak az embereknek az igényeire, akik transzneműként határozzák meg magukat”.

„A témát illetően született egy határozat a Királyi Ápolóképző Főiskola kongresszusán, ez az útmutató annak a terméke. Továbbá, ki lett egészítve más szervezetek kutatási eredményei alapján”.

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog