Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|54 transznemű férfi adott életet gyermekének Ausztráliában ebben az évben

54 transznemű férfi adott életet gyermekének Ausztráliában ebben az évben

54 transznemű férfi szült gyermeket az elmúlt egy évben Ausztráliában.

Az ausztrál Egészségügyi Minisztérium felmérése szerint Perth-ben 22, Új-Dél-Wales-ben 16, és Tasmániában 6 férfi hozta világra gyermekét.

Azoknak a száma, akik transz férfiként szülnek gyermeket, akkor kezdett el nőni, mikor az ausztrál kormány új irányvonalat kezdett el követni 2013-ban. Eszerint felismerték és elfogadták a különböző nemi identitásokat.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint ez a változás pozitív hatással volt azokra a transz férfiakra, akik várandósak lettek, hiszen így ők is igénybe vehetik már az ezzel kapcsolatos egészségügyi szolgáltatásokat.

"A Minisztérium tisztában van azzal a ténnyel, hogy vannak olyan személyek, akik férfiként határozzák meg magukat és igénybe veszik az egészségügyi biztosítást terhességgel kapcsolatos szolgáltatások esetében. Korábban az állam nem finanszírozta számukra az ellátási költséget”.

Ez a változás azt is jelenti, hogy más szolgáltatások is elérhetővé váltak a számukra, mint pl. az abortusz.

A szóvivő a következőket is hozzátette a nyilatkozatához: „A változások azt bizonyítják, hogy rengeteg olyan ember veszi igénybe az ilyen jellegű egészségügyi szolgáltatásokat, akik férfiként határozzák meg magukat. Mindezek előtt, csak olyan személyek vehették igénybe államilag támogatottan ezt a fajta ellátást, akik az egészségügyi biztosításuk szerint nőként vannak nyilvántartva (ilyen szolgáltatás volt pl. a nőgyógyászati szakrendelés)”.

Ez azután történt, hogy az Egyesült Királyságban, először az ország történelmében, két transznemű férfi életet adott gyermekének.

A 23 éves Scott Parker-nek kislánya született április 29-én, akit Sara-nak neveztek el.

Másfél hónappal később a 21 éves Hayden Cross hozta világra gyermekét, aki a Trinity-Leigh névre hallgat.

Mindketten szüneteltették tranzíciójukat ahhoz, hogy ki tudják hordani gyermeküket.

Scott, aki Brighton-ból (Dél-Anglia) származik, azt nyilatkozta a Mail on Sunday lapnak, hogy korábban el sem tudta képzelni, hogy biológiailag saját gyereke lehessen.

„Nagyon szerettem volna saját gyereket, így azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne ez lehetséges mesterséges megtermékenyítéssel, de végül elhessegettem az ilyen jellegű gondolatokat. Abban a hitben éltem, hogy ez sohasem fog megvalósulni”.

Cross egy anonim sperma donor segítségével esett teherbe.

Mikor kiderült, hogy a módszer működött, saját állítása szerint vegyes érzelmei voltak.

„Boldog voltam, ugyanakkor tudtam, hogy ez hátráltatni fogja a tranzíciómat. Olyan érzés volt, mintha adtam volna magamnak valamit, viszont valami mást elvettem”.

2012-ben a PinkNews lehozott egy cikket, mely szerint egy transz férfi, aki átesett nemi megerősítő műtéten, megszülte gyermekét.

Kanadában egy szülő megnyert egy bírósági tárgyalást. A döntés értelmében nem-binárisként anyakönyveztethette gyermekét.
A nyolc hónapos Searyl Atli Doty, röviden Sea egészségügyi kártyáján egy „U” betű szerepel, mely egy hosszadalmas jogi küzdelem eredménye, ami még mindig nem ért teljesen véget.
Kori Doty nem-bináris transz szülőként szólalt fel gyermeke érdekében, ugyanis az Anyakönyvi Hivatal visszautasította Sea számára a születési anyakönyvi kivonat kiállítását.

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Novák Angéla 1%

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!