Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Információk|Műtétek|Female to Male műtétek|Hysterectomy, Oophorectomy

Hysterectomy, Oophorectomy


Figyelem!!! A következő oldal és linkek olyan műtéti képeket és/vagy leírásokat tartalmaznak amelyek érzékeny emberek számára megrázóak lehetnek.

Ahogy már máshol is említettük a műtétekkel kapcsolatos oldalaink ne legyenek az egyetlen információforrásod a témában. További információkat az interneten lehet találni és kifejezetten tanácsoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot hasonló helyzetben lévő társaiddal, osszátok meg tapasztalataitokat és cseréljetek véleményt. Keress meg sebészeket akik járatosak a témában és kérj tőlük is tanácsot valamint további információkat. A műtéti technikák és eljárások folyamatosan fejlesztés és tökéletesítés alatt állnak.

Hiszterektómia

A hiszterektómia a méh eltávolítása. A méhet általában az alhason ejtett metszésen át távolítják el. Néha a hüvelyen keresztül is eltávolítható a méh. Mindkét eljárás mintegy 1-2 óráig tart, és általános érzéstelenítés szükséges hozzá. Utána előfordulhat hüvelyi vérzés és fájdalom. A kórházi tartózkodás általában 2-3 nap, és a felépülés 6 hétig tart. Ha a méhet a hüvelyen át távolítják el, kevesebb vérzés jelentkezik, a felépülés gyorsabb, és nincs látható heg.

Alhasi (abdominal) hiszterektómia

 

Vaginális (vaginal) hiszterektómia

 

Laparoszkópos eltávolítás

A hasi méh- és/vagy petefészek eltávolítás speciális formája, ahol laparoszkópos technikával, a hasfalon ejtett apró lyukakon keresztül - tehát a hasfal felvágása nélkül - távolítják el a méhet és/vagy petefészket. Előnye a kozmetikailag kisebb seb és hogy a kismedencei és a hasi szervek jól áttekinthetőek, hátránya, hogy a műtét tovább tart, mint a hasi műtét. Akár nagy méretű méhet is el lehet távolítani a kis lukakon úgy, hogy egy speciális műszerrel az eltávolítandó képletet feldarabolják és darabokban veszik ki.

Bilateral ( kétoldali) oophorectomia
(ejtsd ooforektómia) Mindkét petefészek sebészi eltávolítása.

Female to Male esetben általában egyszerre végzik el a petefészek- és a méh eltávolítását.

Utoljára frissítve: 2013. Június 24., Hétfő 16:18
Tovább a kategóriában: Melleltávolítás, rekonstrukció »

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Facebook

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!