Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Információk|Általános|Transznemű szimbólumok

Transznemű szimbólumok

Transznemű jel
Transznemű szimbólum

transznemű zászló
Transznemű büszkeség zászlaja

pillangó szimbólum
Pillangó szimbólum

yin és yang szimbólum
Yin és Yang szimbólum

transznemű szimbólum
Transznemű szimbólum 2

galla
Galla szimbólum

gallae
Gallae szimbólum

post op szimbólum
Made by Becky Allison
Post op szimbólum

A Transznemű Büszkeség Zászlaját Monica Helms transznemű nő tervezte és először 2000-ben, a Phoenixben (Arizona, USA) rendezett Pride felvonuláson jelent meg. A zászló a transznemű közösséget képviseli és öt vízszintes sávból áll: két világoskékből, két rózsaszínből és középen egy fehérből.
Helms a következőképp magyarázta a zászló jelentését: "A világoskék a csecsemő fiúk hagyományos színe, a rózsaszín a lányoké. A fehér középpen meg a transition folyamatán épp átesőket jelképezi, illetve azokat akik semleges neműeknek, nemteleneknek érzik magukat, illetve az interszexuálisokat. A mintázat a zászló helyzetétől függetlenül mindig helyesen látszik és ez jelképezi, hogy mi is a helyességet próbáljuk megtalálni az életünkben."Az Interszexuális Büszkeség Zászlaját Natalie Phox alkotta 2009-ben, hogy azok lelkét szimbolizálja, akik részlegesen vagy teljesen mind férfi mind női nembe születtek. Ezt jelképezi a két külső levendulaszín sáv. A középső sáv kombinálja a rózsaszínt (nők) és a baba-kéket (férfiak), a két nem keveredését jelenítve meg.

 

A Genderqueer Büszkeség Zászló felső levendulaszín sávja a kék és a rózsaszín -a férfiak és a nők hagyományos színei- keveredése, hogy az androgün létet képviselje. A levendula emellett a queer identitást is jelképezi, minthogy sokáig az egész LMBT közösséggel is összefüggésbe hozták. Középen fehér sáv látható, a semleges és a nemtelen identitás jelképeként. Végül van egy sötét-élénkzöld sáv, a levendula ellentéte, amely azokat jelképezi, akik a hagyományos nemi spektrumon kívül azonosítják magukat. A zászlót Marilyn Roxie tervezte.

Utoljára frissítve: 2013. Augusztus 20., Kedd 22:20

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Facebook

Látható transzok

látható transzok blog