Transvanilla Transznemű Egyesület

A középiskolás diákok két százaléka transzneműként azonosítja magát

A középiskolai diákok csaknem két százaléka transzneműként azonosítja magát és közülük minden harmadik (35 %) kísérelt meg öngyilkosságot az elmúlt évben, mutatta ki egy tanulmány.

Az egyesült államokbeli ifjúsági kockázatelemzési felmérésben, amelyet a Betegségmegelőzési Központ (CDC) készített 131.901 diákot kérdeztek meg 10 államban és 9 nagyvárosban a nemi identitásukról.
A CDC LMBT szervezetekkel és a nonprofit GLSEN-nel társult, hogy statisztikát tudjon készíteni, amely megmutatta, hogy a transznemű fiatalok esetében magasabb a mentális problémák és a bullying kockázata.

A változások eléréséhez rá kell mutatni ezekre a kemény számokra. A transz fiataloknak nem azért rosszabb a mentális egészségük vagy magasabb a hajlamuk az öngyilkosságra, mert transzok. A transz embereknek azért rosszabb a mentális egészsége, mert nagyobb az áldozattá válás és a diszkrimináció kockázata esetükben.

Jobb iskolai környezetet a transz diákoknak

A CDC anti-bullying irányelveket és az iskolákban dolgozók számára jobb képzést javasol, hogy biztonságos támogató iskolai környezetet teremtsenek a transz fiatalok számára.

Amit Paley, a Trevor Projekt ügyvezető igazgatója, amely a világ legnagyobb öngyilkosság megelőző és válságintézkedő LMBTQ ifjúsági szervezete, egy állásfoglalásában kijelentette: “A CDC legújabb jelentése azt mutatja, hogy transznemű fiatalok sokkal nagyobb számban vannak mint azt korábban a kutatók becsülték. A nemi identitással kapcsolatos adatok gyűjtésével a jelentés megmutatja a transznemű és a dzsender-nonkonform fiatalokat érintő egészségügyi kockázatokat. A CDC eredményei rávilágítanak, hogy több irányelv szükséges a transznemű és a dzsender-nonkonform fiatalok védelme érdekében és ugyanakkor több támogatásra van szüksége az olyan LMBTQ támogató szervezeteknek mint a Trevor Projekt.”

Paley hozzátette, hogy a munkának nincs vége, felhívva a figyelmet arra, hogy csak 10 állam és 9 nagyváros döntött úgy, hogy kérdez a nemi identitással és a nem kifejezésével kapcsolatban. “Csak ha megpróbáljuk megérteni milyenek a fiataljaink, és hogyan határozzák meg magukat tudunk olyan irányelveket alkotni amelyek engednek minden fiatalt boldogulni,”-mondta.

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

 

Adó 1 százalék felajánlás

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla Egyesület a Sziget Fesztiválon - 2018

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


TÁMórák: szerda - péntek 16-19
Személyesen: Budapest VII. Hernád utca 38.
Telefonon: +36 1 236 0203