Transvanilla Transznemű Egyesület

2018. november 08. - Ma van az Interszex emlékezés napja

Az Interszex emlékezés napja, vagy más néven az Interszex szolidaritás napja egy nemzetközi akciónap, melynek célja felhívni a figyelmet az interszex embereket érintő ügyekre.

Herculine Barbin születésnapján tartják, aki egy francia interszex ember volt. Emlékiratait Michel Foucault írta meg Herculine Barbin, más néven Alexina B. Egy hermafrodita naplója címmel.

Először 2005 november 8-án tartották a kanadai Nemzetközi Interszex Szervezet felhívására. A szervezet arra kért mindenkit mutasson szolidaritást azzal, hogy beszélnek Herculine Barbin életéről, az interszex nemi szervek megcsonkításáról, "a bináris nemi rendszer erőszakosságáról" és/vagy a "a nem-bináris megközelítése során a szexizmus érvényesüléséről".

Michel Foucault
Herculine Barbin, más néven Alexina B.

Egy 1868-ban Párizsban öngyilkossá lett interszex személy önéletrajzát teszi közzé e könyv, néhány kortárs orvosi, bírósági szakvélemény, szenzációhajhász újságcikk kísértében, mindenféle további kommentár nélkül.

Érdekel a könyv, és még nem olvastad? Akkor szerettetel várunk a TámPONT Mikor Közösségi Tér és Könyvtárba, ahol megtalálod! ;)
https://www.facebook.com/tampontbudapest/

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

 

Adó 1 százalék felajánlás

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla - Adó 1% - Adószám: 18288786-1-43

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.